Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) közel két éves működése alatt negyedik alkalommal hirdeti meg komplex jogvédelmi képviselői képzését az egészségügy, a szociális és gyermekvédelem területén dolgozók részére. Az eddigi sikeres képzések folytatásaként 2014. októbertől 9-től így újabb 60 fő térítésmentes képzését indítja el a Központ.

A hatósági jellegű képzési programba az eddigiekhez hasonlóan többek között orvosok, ápolók, védőnők, gyógyszerészek, jogászok, pedagógusok, hittan tanárok, szociális munkások, szociálpolitikusok jelentkezhetnek az OBDK honlapjáról letölthető jelentkezési lap kitöltésével. A hallgatók az idei évben 60 képzési órában általános jogi alapozó ismereteket, jövő év tavaszától pedig további 60 órában az adott szakterületnek megfelelő speciális ismereteket sajátítanak majd el.

A sikeresen végzett hallgatók tanúsítványt kapnak a jogvédelmi ismeretek megszerzéséről.

A képzések a TÁMOP 5.5.7-08/1 „Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése” című kiemelt projekt keretében valósulnak meg.