2010. augusztus 27-29. között kerül ötödik alkalommal megrendezésre az V. CompLex JOGÁSZ OPEN társasági tenisztorna az IDOM Tenisz és Sportközpontban a Népligetben, ahol a tavalyi versenyen közel 100 jogász kolléga – elsősorban ügyvédek, de számos bíró, ügyész, jogtanácsos, közjegyző, és banki szektorban dolgozó jogász az egész országból – mérte össze tenisztudását.

A versenyszámok nagy része (amatőr férfi egyéni, nyílt és amatőr női egyéni, nyílt férfi 45+, nyílt és amatőr vegyes páros) körmérkőzéses rendszerben kerül lebonyolításra, így minden versenyző minimum három 9 nyert game-ig tartó mérkőzést játszik. A nyílt férfi egyéni és a nyílt férfi páros versenyszámban kieséses rendszerben kerül lebonyolításra a verseny az indulók nagy számára is tekintettel, de az első fordulókban kiesett játékosok számára itt is biztosítva lesz a vigaszág versenye, így senki nem távozhat az egy vereség rossz élményével.

A pénteki nap délutánján a szervezők az éppen pihenő vagy csak a versenyre kilátogató kollégákat egy gulyáspartira invitálják, ahol lehetőségük nyílik a kollégáknak a kötetlen beszélgetésre, egymás jobb megismerésére.

A vegyes páros versenyszámban idén is lehetőség lesz „nem jogász” párral is elindulni, mely szabály a kollégák körében igen kedvelt és számosan „nem jogász”, de teniszezni szerető feleségükkel, férjükkel ismerősükkel indultak tavaly is a versenyen, illetve az idei versenyen a tavalyihoz hasonlóan megfelelő számú jelentkező esetén az amatőr vegyes páros szám külön is megrendezésre kerül.

A női versenyszámban is külön kerül megrendezésre az amatőr versenyszám, mely reméljük a tavalyi évhez hasonlóan sok jogász hölgy számára vonzó lesz.

A férfi páros versenyszámban is szétbontásra kerültek az indulók, nyílt férfi páros és férfi páros 85+ megjelölés szerint, mely utóbbi versenyszámban azon párok indulhatnak, ahol a játékosok betöltött életkorának összege meghaladja a 85 évet.

Szombat délután kerül sor a fogadásra, ahol a szervezők egy grillpartyn látják vendégül a résztvevőket és kísérőiket az IDOM Tenisz és Sportközpont kerti grillpavilonjában, majd sor kerül a tombolára, ahol a nevezéskor versenyszámonként kapott tombolák felhasználásával lehetett a verseny szponzorai által felajánlott értékes nyereményekhez jutni.

Vasárnap a legtöbb versenyszámban az elődöntők és döntők lebonyolítására kerül sor, de nagy szeretettel várjuk a versenyből már kiesetteket is, már csak a színvonalas meccseken való szurkolás miatt is.

A versenyszámok befejeződése után kerül sor az eredményhirdetésre, ahol az első három helyezett értékes, a szponzorok által felajánlott díjakat és természetesen érmeket kap, az első helyezetteknek járó kupa mellett.

Reméljük, hogya V. CompLex JOGÁSZ OPEN Tenisztornán ismét köszönthetjük a korábbi évek versenyzőit, illetve szeretettel várjuk az újonnan csatlakozó teniszt kedvelő kollégákat is!

A rendezvény médiatámogatója a Jogi Fórum.