TopTierLawyers (www.TopTierLawyers.com), a közép-kelet-európai régió vezető nemzetközi jogi karrierportálja az elmúlt év folyamán egy meghatározó kutatást végzett magyarországi jogászok és ügyvédek körében, és egy összefoglaló fizetéstanulmányt publikált a kutatás eredményeként. Az idei kutatásban részvevő jogászok ingyenesen jutnak hozzá a 2013-as Magyar Jogászfizetések Tanulmány egy-egy példányához.

Miért érdemes részt venni?

Az elmúlt évek során az Ügyvédi irodák és vállalati jogi osztályok egyaránt jelentős változásokat tapasztaltak a kompenzáció és díjazási rendszerek terén, a ranglétra minden lépcsőfokán. A jogászok, ügyvédek díjazásának ez az új “valósága” kétségbevonhatatlanul összefonódik az európai régióban jellemző közadóssági krízissel ugyanúgy, mint a jogászok elvárásaival és a gazdasági trendek és együtthatók tömegével. Ennek eredményeképp egyre bonyolultabb a fizetések és díjazások olyan formálása, amely lépést tart a versenytársakkal és kedvező fényben tünteti fel az irodát vagy vállalatot mint munkaadót.

Tavalyi eredményeinkből

A 2012-es Jogászfizetések Tanulmány 1251 Magyarországon dolgozó jogász és ügyvéd részvételével valósult meg, közel 4 hónap alatt (2012 Március – Június). Az adatgyűjtés anonim módon történt, a TopTierLawyers weboldalon kitöltött kérdőívek alapján. Eredményeink azt mutatják, hogy Magyarországon a nemzetközi ügyvédi irodák és a belföldi irodák között a legkisebb eltérés Senior Associate szinten van (it csupán átlagosan 8,5%), a legnagyobb eltérés pedig az Equity Partner szinten mutatkozik. Az elmúlt év Jogászfizetések tanulmánya emellett elemezte az átlagfizetéseket belföldi és nemzetközi ügyvédi irodákban, illetve a közszférában szakvizsga utáni tapasztalat (PQE) alapján is.

Hogyan jutok hozzá a Tanulmány ingyenes példányához?

A 2013-as eredmények másolatához töltse ki 4 perces kérdőívünket. A résztvevő jogászok és ügyvédek Augusztusban kapják meg majd saját példányukat.

Hogyan jutok hozzá a Tanulmány Átfogó Elemzéséhez?

Az Átfogó Elemzés Augusztus végétől lesz kereskedelmi forgalomban. Amennyiben szeretne értesítést kapni a Tanulmány megjelenéséről, illetve 10% kedvezményért a vásárláskor, küldje a JF2013 kódot az admin@toptierlawyers.com email címre.