Immár harmadszor mérhették össze erejüket és gyorsaságukat a jogászok a Jogi Fórum Kupán. A verseny évről évre népszerűbb. Ebben az esztendőben 363 jogászt mozgatott meg, ami 100 fővel több a tavalyinál. Külön öröm számunkra, hogy a Jogi Fórum Hölgyek csapata a női félmaraton-váltóban bronzérmet szerzett. Csapatunk futói: dr. Csabai Virgínia, dr. Horváth Eszter és dr. Csabai Kunigunda.

A díjakat átadták: Máth István, Ibolya Tibor és Lakatos István

Az idei versenyen 75 jogász csapat indult. 29 háromfős váltó félmaratont, míg 46 hat fős váltócsapat maratont teljesített. A 75 csapatból 21 volt a csak hölgyekből álló váltó. A csapatok közül 38 futott a bíróságok „színeiben”. Ez több mint 200 futót jelent. Így nem véletlen, hogy a díjátadón részt vett Makai Lajos, a Magyar Bírói Egyesület (MABIE) elnöke is. A női és a férfi maratonváltót is bírósági csapat nyerte. A női első helyezett a Bef.kiv.irattár csapata lett. A csapat tagjai dr. Majoros Tímea dr. Véghné Szabó Zsuzsanna, dr. Kiss Márta, dr. Barócsné Vattay Noémi, Surányiné Berkes Csilla és Szabó Tünde. A férfi maratonváltó nyertese, a Kaposvári Törvényszék csapata – melynek tagjai: dr. Korvicska Attila dr. Vadócz Attila, dr. Péntek Zsolt, Bejczi Arnold, Kolumbán Csaba, dr. Ipolyi Róbert – idén már másodszor lett aranyérmes.

A Jogi Fórum Kupa 2014 védnöke Polt Péter legfőbb ügyész volt. Talán ez lehetett az oka, hogy idén az ügyészségek is szép számmal képviseltették magukat a megmérettetésen. A férfi félmaraton váltót ügyészségi csapat nyerte. A Spontán trió – Rozsnyai Lilla, dr. Kapronyi Ferenc, dr. Hegedűs Zoltán – a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség és Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség munkatársai. Polt Péter távollétében és megbízásából Ibolya Tibor fővárosi főügyész adta át a 21. K&H mozdulj maraton- és félmaraton-váltón indult csapatok legjobbjainak a díjakat, elismeréseket. Beszédében kiemelte a futás jelentőségét a jogászi munkával járó stressz kezelésében. “A jog és a futás direkt kapcsolatát pedig – mint mondta – mindenki megtapasztalhatta, aki már késésben volt egy tárgyalásról.”

Az ügyvédek sportosságát a női félmaratonváltó nyertes csapata igazolta. A Dr. Olasz Balázs Ügyvédi Iroda színeiben versenyző csapat tagjai: dr. Semsei Ágnes, dr. Horváth Edit és dr. Andriska Zsófia.

A Jogi Fórum Hölgyek a női félmaraton-váltóban bronzérmet szerztek

A díjátadón Lakatos István a Budapest Sportiroda (BSI) társadalmi kapcsolatokért felelős munkatársa a rendezvény népszerűségének jelentőségét hangsúlyozta. A sikeren felbuzdulva a szervezők igyekeznek más hivatásrendeket is mozgásra buzdítani. Ősszel már orvosoknak is szerveznek versenyt. A cél ezzel, hogy így is tudatosítsák a társadalomban, hogy a futás, a sport mennyire fontos dolog. “Ehhez igen jó, ha olyan szakmák támogatását élvezhetjük, amelyeknek a társadalmi presztízse nagy – mint például a jogászoké.” – hangsúlyozta Lakatos István. Máth István a BSI ügyvezetője bízik benne, hogy “ez a járvány remélhetőleg tovább terjed” és jövőre még több résztvevője lesz a versenynek.

… és hogy mi a jó ebben a versenyzők szerint? A csapatban futás előnye, hogy egyszerűbb megszervezni az edzéseket, mint a csapatsportoknál. Azaz lehet külön edzeni, de a csapat-összekovácsoló erő és a közös cél mégis hihetetlen plusz energiákat ad. Ezt a félmaraton váltón bronzérmes Jogi Fórum Hölgycsapat tagjaként magam is tapasztaltam!

Minden sporttársnak szívből gratulálunk!

Fotó: Fóris Gábor