Letette miniszteri esküjét Vonza András hétfőn a parlamentben. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főállatorvost Orbán Viktor miniszterelnök – Torgyán József FKGP elnök javaslatára – jelölte a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium élére. Vonza Andrást március 26-i hatállyal nevezte ki miniszterré Mádl Ferenc köztársasági elnök.
Vonza András az MTI-nek elmondta: néhány napon belül, de legkésőbb a jövő héten ismerteti az agráriummal kapcsolatos elképzeléseit a szélesebb nyilvánossággal. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium új vezetője legfontosabb feladatának jelenleg a hivatali teendők mihamarabbi átvételét tartja, s a tájékozódást a minisztériumban uralkodó helyzetről.
A hivatali eskütételt követően az agrártárcánál délután állománygyűlés volt, ahol az új miniszter tájékoztatja a minisztérium dolgozóit elképzeléseiről.
– Kékkői Zoltán lesz a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára – jelentette be Vonza András miniszter az agrártárca állománygyűlését követően újságírók előtt hétfőn, Budapesten. (Kékkői Zoltán jelenleg az FKGP parlamenti frakciójának egyik helyettes vezetője, országgyűlési képviselő.)
– Megkértem Kékkői Zoltánt, hogy vállalja el ezt a tisztséget, a miniszterelnök úr pedig örömmel jóváhagyta – közölte. Az agrárminiszter elmondta azt is, hogy nem tervez változásokat az FVM munkájában, és nem változtatja meg a szervezeti és működési szabályzatot sem. Hangsúlyozta: a Boros Imre által elkezdett folyamatokat tovább kívánja vinni.