A tajvani rendőrség a hétvégén letartóztatott egy embert, akit azzal gyanusítanak, hogy különböző online brókercégek rendszereibe behatolva, majd azok felhasználóinak nevében vásárolt és adott el részvényeket, ezzel jelentős kárt okozva.

Chang Shian-tang, a vádlott állítólag egy Kínából szerzett dekóder szoftver segítségével betört legalább két online tőzsdei rendszerbe, és több mint 2,000 ügyfél személyes adatait, jelszavait szerezte meg. Az így szerzett azonosítókkal és jelszavakkal aztán belépett a tőzsde site-okra, ahol részvényekkel kereskedett, és ezáltal közel 10 millió dolláros kárt okozott.

Végül azon bukott le a cracker, hogy a cégek egyes kevésbé kelendő értékpapírból szokatlanul nagy mennyiségben vásároltak, ráadásul az ügyfelek tagadták, hogy megvették volna az említett értékpapírokat. A Chang lakásán lévő számítógépen letartóztatásakor a rendőrség megtalálta a kétezer ügyfélre, valamint két online brókercégre vonatkozó információkat, és megállapították, hogy a brókercégek biztonsági rendszerei is továbbfejlesztésre szorulnak.