A Fővárosi Bíróság szerdán tanúk meghallgatásával folytatta a Bagi Péter és társai ellen indított büntetőügy tárgyalását; a rendőr hadnagyot, a csepeli rendőrkapitányság felfüggesztett alosztályvezetőjét különösen nagy értékre elkövetett rablással és más bűncselekményekkel vádolják.

A vádirat szerint a 30 hónapot előzetes letartóztatásban lévő, ma szabad lábon védekező elsőrendű vádlott Bagi Péter részese volt egy támadásnak. Az eset 1998. március 17-én történt, amikor testvére, Bagi Gábor és ismeretlen társa a parlament előtt rátámadt egy férfira, s elvette 59 millió forintot tartalmazó sporttáskáját.
A másodrendű vádlott attól tartva, hogy a sértett segélykiáltásait meghallja a parlamentnél szolgálatot teljesítő kormányőr, menekülés közben az őrhöz vágta a táskát, majd Bagi Péter segítségével, autóval mindhárman elmenekültek a helyszínről.
Az ügyészség a rablás mellett jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével is vádolja a Bagi-testvéreket és egy rendőr törzsőrmestert.
A vádirat szerint 1997. novemberben 7-én a betörtek egy törökbálinti raktárba, s csaknem 3 millió forint értékű kávétejszínt és -krémport vittek el.
Bagi Pétert még zsarolással is vádolják. A vád szerint ugyanis egy kölcsönügylet során az adott 150 ezer forintnál és a kikötött kamatnál jelentősen többet, 1,8 millió forintot követelt vissza, miközben a sértetett és családtagjait megfenyegette.
A szerdai tárgyalásra rendőri előállítással megjelent tanúk egyike a bíróságon fenntartotta a rendőrségen tett tanúvallomását.
Elmondta: 1998. március 17-én a Kossuth téri metró bejáratnál találkozott egy ismerősével, akitől karláncot vásárolt, s ekkor látta Bagiékat a parlament közelében autózni egy Volkswagen Golffal.
A tanú – aki állítása szerint csak felületesen ismeri a rendőr hadnagyot – a bíró kérdésére nem tudott viszont arra magyarázatot adni, hogy a rablás időpontjában és közelében, a telefonhívás lista szerint, miért beszélt mobiltelefonon Bagi Péterrel nyolcszor, rövid megszakításokkal.
A tanútól az ügyész sem kapott választ, hogy ha az üzlet tíz percig tartott, akkor miért tartózkodott a bűncselekmény közelében másfél óráig.
A másik tanút, akit Óriásnak is becéznek, a bíróság a zsarolással kapcsolatban hallgatta meg. A tanács elnöke ismertette az elsőrendű vádlott rendőrségi vallomását, miszerint Óriás is vele volt Szigetszentmiklóson a tartozásért mentek.
Óriás a tárgyaláson viszont azt állította: Bagi téved, és sem a zsarolással, sem pedig a rablással kapcsolatban nem tud mit mondani.
Bagi Péter szerint nincs jelentősége annak, hogy a tanú vele volt, mert nem történt sem fenyegetés, sem pedig bántalmazás.
A szerdai tárgyalásra beidézett tanúk közül egy nem jelent meg a bíróságon.
A rablással és más bűncselekménnyel vádolt bűnüldöző rendőrtiszt és társai ügyének tárgyalását augusztus 29-én perbeszédekkel folytatják.