Keller László szocialista országgyűlési képviselő Országimázs Központtal (OK) kapcsolatban Polt Péter legfőbb ügyészhez intézett kérdését – mint minden beadványt – tartalma alapján vizsgálta az ügyészség, és feljelentésként értékelve pénteken az illetékes ügyészi szervhez továbbította – közölte a Legfőbb Ügyészség sajtóirodájának munkatársa.

A parlamenti képviselő beadványában azt kérdezte a legfőbb ügyésztől: a Büntető törvénykönyv szerint büntethető-e Tóth István Zoltán, az Országimázs Központ vezetője, amiért adatkezelőként közérdekű adatot titkol el, amikor nem hozza nyilvánosságra a 4,2 milliárd forintos országimázs-pályázaton a Happy End Kft.-t győztessé nyilvánító zsűri névsorát.

A sajtóiroda munkatársa kifejtette: a kérdést csak a tényállás vizsgálata alapján lehet megválaszolni, ezért Keller László beadványát a LÜ megküldte az illetékes kerületi ügyészségnek, ahol a jövő héten döntenek arról, hogy elrendelik-e vagy megtagadják a nyomozást, esetleg feljelentés-kiegészítést tartanak szükségesnek.

KELLER LÁSZLÓ REAGÁLÁSA POLT PÉTER DÖNTÉSÉRE

Meglepve, de örömmel fogadta Keller László (MSZP), hogy az Országimázs Központ vezetőjének tevékenységével kapcsolatos megkeresését Polt Péter legfőbb ügyész büntetőfeljelentésnek tekintette, és továbbította az illetékes fővárosi kerületi ügyészséghez.

A szocialista képviselő pénteken az MTI-nek elmondta, hogy Polt Péter döntéséről írásban értesítette őt.

Keller László hozzátette: nem az volt a szándéka, hogy feljelentse Tóth István Zoltánt, ugyanakkor kíváncsian várja a fejleményeket. Mint mondta, a további lépések előtt megvárja az Állami Számvevőszék vizsgálatának eredményét, amelyre a miniszterelnök kérte fel az ÁSZ-t.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy az Országimázs Központ vezetője más, szerinte közérdekű adatokat is elhallgatott a központ tavaly megkötött szerződéseivel kapcsolatban. Ebben az ügyben polgári per van folyamatban, amelyet Keller László szocialista képviselőtársával, Veres Jánossal közösen indított.