Nagy nyilvánosság előtt jelentős érdeksérelmet okozó bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt hétfőn büntető-feljelentést tett Homoki János, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára a stop! internetes újságot kiadó Telnet Magyarország Rt. ellen.

Monostory Attila elmondta, hogy megindították a Telnet Magyarország Rt. ellen a sajtópert is, amelynek tárgyalására a napokban kerül sor a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az ügyvéd hozzátette, hogy Homoki János sajtó-helyreigazítás közzétételét kérte az újságban a MiG-29-es vadászrepülőgépek felújítása kapcsán megjelent cikkel kapcsolatban, azonban ennek nem tettek eleget. Megemlítette, hogy a lap felajánlotta az államtitkárnak: lehetőséget biztosítanak számára az újságban korlátlan terjedelemben való megjelenésre, viszont helyreigazítási kérelmének nem tesznek eleget.

Monostory Attila szólt arról is, hogy a sajtóper mellett párhuzamosan hamarosan megindulnak az eljárások személyhez fűződő jogok megsértése miatt is. Az ügy hátterében az áll, hogy a stop! internetes újság a nemrégiben azt írta: a Nemzetbiztonsági Hivatal korrupciós ügyről szerzett tudomást a honvédségi vadászgép-beszerzés ügyében, és a Honvédelmi Minisztérium egyik legmagasabb beosztású tagja ellen már közvetett bizonyítékok állnak a hivatal rendelkezésére. Az államtitkár korábban hamis vád bűntette miatt feljelentést tett az ellen az ismeretlen személy ellen, aki a stop! által közölteket átvéve – a cikk vonatkozó részének az államtitkár személyére történt burkolt gyanúba keverése alapján – feljelentést juttatott el az ügyészséghez.