Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-t 1996-ban irányító igazgatótanács és a privatizációt akkoriban irányító tárca nélküli miniszter, Suchman Tamás felel Sepsey Tamás szerint az Acél XXI Kft. és az ÁPV Rt. között létrejött törvénytelen vagyonkezelési szerződés megkötéséért. Sepsey szerint a Suchmant követő Csiha Judit akkor hibázott, amikor nem tett intézkedéseket a törvénytelenség megszüntetésére.

A Kehi elnöke a Nap-kelte című tévéműsor tegnap reggeli adásában elmondta, hogy 1996-ban, a szerződéskötés idején jó közgazdasági körülmények között lehetett volna magánosítani a Dunaferr Rt.-t. A céget viszont nem privatizálták, hanem az ÁPV Rt. jogi igazgatóságának tiltakozása ellenére elfogadták az Acél XXI pályázatát, amely ez alapján kezelhette a Dunaferr vagyonát. A jogi igazgatóság jelentése szerint a vagyonkezelési szerződés ellentétes a privatizációs törvénnyel, de ellentétes az ÁPV Rt. saját pályáztatási szabályzatával is.

Az ÁPV Rt. működését 1997-ben ellenőrző felügyelőbizottság jelentést készített, amelyben a szerződés megkötésének körülményeit vizsgálták. A Kehi elnökének beszámolója szerint az akkori jelentés hasonló megállapításokra jutott, mint az általa vezetett hivatal 2000 márciusában, saját vizsgálatuk lezárásakor. A felügyelőbizottság a jelentését és az intézkedési tervet is elküldte a területet felügyelő miniszternek is, aki – Sepsey állítása szerint – semmilyen intézkedést sem tett.