A parlament szakbizottsága leszavazta az egészségügyi miniszter és a kormány kórház-privatizációs törvényjavaslatát. Az egészségügyi közszolgáltatások nyújtásáról, valamint az orvosi tevékenység végzésének formáiról szóló törvényjavaslatot az első helyen kijelölt szakbizottság a fideszes képviselők 11 igen szavazata mellett a szocialista és a szabad demokrata képviselők tíz nemleges szavazatával és két tartózkodással utasította el.

Az új törvénytervezettől az egészségügy átalakításának szabályozása függ, és az hogy a működőképes lesz e a betegellátás. Az egészségügyi bizottság kormánypárti és ellenzéki képviselői is aggályosnak tartanak sok részletet.

A szakmai szervezetek sem tartják elfogadhatónak a kormány privatizációs elképzeléseit ebben a formában. A Magyar Orvosi Kamara nem lát garanciákat arra, hogy a szakma és a betegellátás érdekei nem kerülhetnek veszélybe a privatizációval. A törvényjavaslat ettől függetlenül a parlament elé kerül, ám a házelnök elnapolta a jövő hétre tervezett vitát.