A Fővárosi Ügyészség lezárta a a több évvel ezelőtti, politikusok elleni merényletek ügyében folytatott nyomozást – értesült a Népszabadság. Az eljárás teljesen eredménytelen volt, nem sikerült kideríteni, kik robbantottak Torgyán József FKGP-elnök és Szájer József Fidesz-frakcióvezető lakása előtt.

Reklámszatyorba helyezett pokolgépet rejtett el 1998. március 12-én egy ismeretlen tettes az FKGP Belgrád rakparti székházának bejárata mellé – írja a Népszabadság. A szerkezetet még robbanása előtt megtalálták és hatástalanították. Négy nappal később Torgyán József pártelnök II. kerületi Endrődi utcai lakásának bejárata közelében lépett működésbe egy robbanószerkezet, amely jelentős károkat okozott.

A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal robbanóanyag felhasználásával elkövetett, jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen – mondta Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Népszabadságnak.

Szájer Józsefnek, a Fidesz frakcióvezetőjének XVI. kerületi lakása előtt 1998. május 1-jén 23 óra körül lépett működésbe egy robbanószerkezet. A robbanás erejétől beszakadt a lakás ajtaja, s átszakította a két emeletet elválasztó födémet. A nyomozó hivatal ugyancsak robbanóanyag felhasználásával elkövetett jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A szakértők szerint a robbanóanyag fajtája megegyezett azzal, amit Torgyán lakásánál használtak.