A Szegedi Egyetem honlapján nemcsak tanrendi információkat olvashatunk, vagy ösztöndíjakról, szociális juttatásokról tájékozódhatunk: az oldal bőven kínál információkat olyan a felsőoktatáshoz kevésbé kötődő témákban is, mint drogtermesztés, bombakészítés vagy éppen adó- és vámcsalások kivitelezése.

Az ominózus honlap több ezer kisebb-nagyobb bűncselekmény elkövetéséhez ad gyakorlati tanácsot a legártatlanabb trükköktől a legfondorlatosabb csalásokig, lopásokig. Javaslatot olvashatunk a szociális támogatás csalárd igénylésétől a sorkatonai szolgálat megúszására alkalmas trükkök ismertetéséig. Profi módszereket közölnek adó- és vámcsalásra, lopások kivitelezésére, okirat-hamisításra, nyerőautomaták megcsapolására. Ezen kívül tanácsokat találunk egyes gépkocsimárkák felnyitásáról, mobiltelefonok kikódolásáról, illetve a cigarettacsempészet kockázatmentes módjáról is.

Az árucikkek vonalkódjainak manipulálását – hamisítását – részletesen taglalják a szerzők, igen komoly károkat okozva a kereskedelmi láncoknak.

A pénzkiadó automaták segítségével elkövethető – és alig leleplezhető – csalások mellett közzéteszik az Országos Rendőr-főkapitányság rádiófrekvenciáit és az alkalmazott fedőneveket!

A honlap instrukciói segítségével mobiltelefonunkat lehallgató készülékké alakíthatjuk át, vagy elkészíthetjük a Coca-cola szirup hamisítványát is. A többezernyi ötletet tartalmazó, csaknem háromszáz oldalas listán még olyan “hétköznapi” trükkök találhatók, mint a közüzemi szolgáltatók mérőóráinak blokkolása, a hamis diákigazolvány elkészítése, a kárpótlási jegyekkel való visszaélés, pecséthamisítás.

Az Országos Rendőr-főkapitányság internetfigyelő csoportjának egyelőre még nyomozati jogköre sincsen hasonló esetekben. Erre majd csak a közeljövőben nyílik lehetőség egy átalakulás nyomán. Ma még erősen vitatható az is, hogy egyáltalán bűncselekménynek minősülnek e az ilyen és ehhez hasonló, a világhálón közzétett tanácsok.