A Pázmány Péter Katolikus Egyetem jog és államtudományi karán szépségversenyt hirdettek. Lehet, a gólyabálokon mostanság divatba jött “bálszépe” verseny ösztönözte a budapesti hallgatókat arra, hogy össznépi szavazással királynőt koronázzanak, lehet spontán jött az ötlet, de egy biztos: az Ítélet című kari lap és egy közeli pizzéria kezdeményezése hagyományt fog teremteni a Pázmányon.

A legszebb lány fődíja, a dicsőség mellett, egy kétszemélyes vacsora lesz a támogatást felajánló pizzériában. A szépségversenyen nem kell a hölgyeknek sem estélyiben, sem pedig fürdőruhában felvonulniuk, elég csinosan megjelenni az egyetemi előadásokon, hogy a szavazatok bizonyos hányadát megszerezhessék.

A szavazatokat november 19-ig gyűjtik a pizzériában elhelyezett ládikában, majd eredményt hirdetnek. A szervező szerkesztők felhívásuk végén hozzáteszik, hogy “azért nem minden ám a szépség, és különben is múlandó, úgyhogy azok se bízzák el magukat, akik előkelő helyen végeznek a versenyben, és tanuljanak csak minél többet!”.

Az Ítélet címet viselő lap a győzteseknek egy “különdíjat” is felajánlott. A győztes lányok automatikusan szerkesztőségük tagjaivá válnak. Vajon ezzel mi lehet a szándékuk? Egy biztos, az Ítélet nemsokára jó eséllyel indulhat a legszebb lányokat foglalkoztató szerkesztőség versenyén.