A MiG-ügy kapcsán jogerősen sajtópert nyert Demeter Ervin polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter a Stop! című internetes újsággal szemben a Fővárosi Bíróságon csütörtökön.

Hasonlóképpen jogerősen nyerte a sajtópert Homoki János, a Honvédelmi Minisztérium (HM) politikai államtitkára a stop!-pal szemben. A stop! augusztus 8-án a MiG vadászrepülőgépek beszerzésével kapcsolatos feltételezett korrupcióról írt, és ezzel összefüggésben közölte azt is, hogy a HM egyik legmagasabb rangú vezetője, aki egyébként kisgazda országgyűlési képviselő 50 millió forintot meghaladó készpénzt tüntetett fel vagyonbevallásában. Egy informátorra hivatkozva azt is közölte, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) a honvédségi vadászgép-beszerzés kapcsán korrupciós ügyről szerzett tudomást, és a Honvédelmi Minisztérium (HM) egyik legmagasabb beosztású tagja ellen már közvetett bizonyítékok állnak rendelkezésre.

Ezzel a világhálós újság Homoki János szerint korrupció gyanújába keverte őt, ezért helyreigazítást kezdeményezett, s hasonlóképpen cselekedett Demeter Ervin is, melynek a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) első fokon helyt adott. A Fővárosi Bíróság csütörtökön kihirdetett másodfokú ítélete jogerőre emelte a PKKB döntését. Kimondta, hogy a Stop! nem tudta bizonyítani vitatott állításait, tehát valótlanul híresztelte, hogy korrupciós ügyről szerzett tudomást az NBH vadászgép-beszerzés kapcsán, illetve, hogy a HM egyik legmagasabb beosztású tagja ellen közvetett bizonyítékok állnak a hivatal rendelkezésére.