Ügyvédnek áll a volt ügyészi vezető – Ugyanígy járt el korábban Palotás János adócsalási perének egykori ügyésze is, aki – főnökei hozzájárulása nélkül – elejtette a vádat

A Magyar Hírlap értesülése szerint ügyvédként folytathatja tovább jogászi tevékenységét az ügyészi egyesület volt vezetője, Hegedűs András. Bár a legfőbb ügyész nem fegyelmit indított ellene, hanem saját hatáskörében vonta vissza Hegedűs vezetői megbízatását, az ügyészi egyesület korábbi elnöke saját elhatározásából távozik a vádhatóságtól.

Ugyanígy járt el korábban Palotás János adócsalási perének egykori ügyésze is, aki – főnökei hozzájárulása nélkül – elejtette a vádat, illetve nem fellebbezett a felmentő ítélet ellen. Az ügyészi egyesület vezetője – egy általa aláírt közlemény szerint – a kormány a parlament és a média egyes tevékenysége miatt veszélyeztetve látta az igazságszolgáltatás függetlenségét.

A Legfőbb Ügyészség mai évnyitó értekezletén nem fogják vitára bocsátani az úgynevezett Hegedűs-ügyet – közölte a Magyar Hírlappal Horányi Miklós szóvivő.