A szocialista Keller szerint a Defend olyan tevékenységet is folytat, amelyre nem jogosult, a szabad demokrata Kórodi pedig a Happy End mérlegkimutatásait hiányolja

Írásbeli választ igénylő kérdést intézett Keller László szocialista képviselő a Defend Kft. tevékenységével kapcsolatban Pintér Sándor belügyminiszterhez. A képviselő arra kíváncsi, “meddig folytathatja a rendőri szervek ellenőrzése alá tartozó Defend Kft. törvénysértő tevékenységét”.

Keller László szerint a Defend Kft. törvénysértő tevékenységet folytat, mert a cég fő profiljának számító személy- és vagyonvédelem mellett olyan tevékenységeket is végez, mint például a “Magyar Autópálya Konzorcium alvállalkozójaként a pályák és a Duna-meder lőszer-mentesítése”. A szocialista képviselő úgy fogalmaz: ez nem sorolható be a cégnyilvántartásban szereplő egyik tevékenységi körbe sem, valamint a törvényi szabályozás által engedélyezett egyik – a személy- és vagyonvédelemmel közvetlenül összefüggő – gazdasági tevékenységi vagy szolgáltatási kategóriába sem.

A Fidesz 1998-as választási kampányát lebonyolító Happy End Kft. mérlegkimutatásának hiányáról kérdéseket intézett a miniszterelnökhöz Kóródi Mária szabad demokrata országgyűlési képviselő.

A sajtóban már többször jelent meg híradás arról, hogy a Fidesz 1998-as választási kampányát lebonyolító Happy End Kft. 1998 óta nem nyújtotta be a cégbíróságnak a jogszabály által előírt éves mérlegét és eredménykimutatását. Kórodi mária úgy fogalmaz: még ennél is felháborítóbb, hogy a kormány 1998 óta több milliárd forint értékben ad megbízást egy olyan cégnek, amely sorozatosan megsérti a Magyar Köztársaság törvényeit, ezáltal a közbeszerzési eljárásokban sem vehetne részt.