A nyertes civil szervezetek egyre növekvő idegességgel figyelik a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) számítógépes pályázatát, mivel hónapok óta nem jutnak hozzá gépeikhez.

A kancellárián működő Informatikai Kormánybiztosság tavaly tavasszal hirdette meg a pályázatot, és nyáron az eredmények is megszülettek. A több mint másfél milliárd forint értékű számítógépes program nyertesei közül sokan máig sem kapták meg gépeiket, mások a kiírás szerintinél gyengébb minőségben, egyes szervezetek pedig maguk hitelezték meg a gépük árát az államnak, és azóta várnak a pénzükre.

A Magyar Hírlap információi szerint a Széchenyi-terv keretében lezajlott pályázat körül egyéb furcsaságok is tapasztalhatóak: több “boldog” nyertes arról számolt be lapunknak, hogy szerződéseiket ide-oda tologatják, újrafogalmazzák, ügyvédeket cserélnek. Volt olyan pályázó, aki az elsőként kijelölt ügyvédi iroda helyett végül egy nagykörúti cukrászdában, ismeretlen úrral írta alá az újabb szerződését. A kancellárián azonban optimisták: a lapnak azt mondták, reményeik szerint az egész ügy lezárul februárban. Arra azonban nem tudtak válaszolni, hogy a 3.300 nyertes pályázatból hány jutott hozzá eddig számítógépéhez.