Ez a címe az Oktatási Minisztérium által meghirdetett hároméves kollégiumfejlesztési programjának. Az, hogy a legtöbb kollégiumra bizony ráférne egy alapos fejlesztés, valószínűleg egyik lakó előtt sem kétséges. Most remélhetőleg pénz is akad majd a célra.

A XXI század kollégiumáért program már tavaly elindult. A hároméves fejlesztési kampány keretében 2001-2003 között összesen hatmilliárd forintot fordít a szaktárca a kollégiumok szolgáltatásainak a hallgatók igényeihez igazítására.

A beruházások során az épületek, a berendezések minőségének fejlesztésén túl cél a megfelelő szakmai munkához szükséges feltételek, informatikai fejlesztések megteremtése is.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája által még tavaly végzett felmérés alapján a kollégisták jelenleg a férőhelyek kevés számát, a kollégiumokban tapasztalható zsúfoltságot, az épületek, vizesblokkok állagát és a gyér informatikai ellátottságot tekintik a legfőbb problémának. A hallgatók összességében közepesre értékelték a kollégiumok által biztosított szolgáltatásokat.