Ismeretlen, a jelekből román nemzetiségűnek tűnő hackerek feltörték a Határon Túli Magyarok Hivatalának (HTMH) honlapját és azon a román zászlót, Románia térképét és különböző angol nyelvű szövegeket helyeztek el – jelezték az MTI-nek pénteken. A feltört honlapon 13 óra után még olvasható volt a kérdéses tartalom.

A HTMH kormányzati szerv, amely nevéből adódóan a határon túli magyarság ügyeivel foglalkozik.

A magát vagy magukat “wEr5 team”-nek nevező személy, vagy csoport feltörte a Határon Túli Magyarok Hivatala (HTMH) internetes honlapját – tájékoztatta az MTI-t a hivatal egyik magát megnevezni nem kívánó munkatársa.

Elmondta: a honlap helyén megjelent Románia térképe és egy angol nyelvű felirat: “Ez Románia! Erdély Románia része az idők végezetéig.”

Hozzátette: felírták azt is, “Hagyjátok békén Romániát, Szlovákiát, Szlovéniát és Horvátországot is!”

Rendőrségi eljárást kezdeményez a Határon Túli Magyarok Hivatala (HTMH) internetes honlapjának pénteki feltörői ellen.

A hivatal MTI-hez eljuttatott sajtóközleménye szerint pénteken ismeretlen tettesek feltörték az HTMH internetes honlapját, és letörölve a weblap tartalmát, angol nyelvű, Magyarországot, illetve a magyarságot sértő, nacionalista hangnemű szöveggel helyettesítették azt.

A HTMH felháborítónak és megengedhetetlennek tartja a modern kommunikációs technika lehetőségeivel való ilyetén visszaélést, és mindent elkövet, hogy az ismeretlen tettesek által okozott kárt a lehető legrövidebb időn belül helyreállítsa.