Zoran Djindjics szerb kormányfő egy Spiegel-interjúban “cirkusznak” minősítette a Milosevics-per eddigi történéseit. Az Európa Tanács tisztségviselője viszont érzékeltette: Jugoszlávia ET-felvételénél mérlegelik, hogy Belgrádot kiadja-e az ország területén tartózkodó vádlottakat. Vallomást tett a per harmadik tanúja.

Peter Schieder, az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének elnöke közleményében kifejtette: Jugoszláviának, ENSZ-tagságából következően együtt kell működnie a törvényszékkel, ami mindenekelőtt azt jelenti, hogy ki kell szolgáltatnia mindazokat a vádlottakat, akik az ország területén tartózkodnak. E kötelezettség alól nem jelenthet felmentést, hogyan ítéli meg a szerb miniszterelnök vagy akárki más a hágai bírósági testület tevékenységét. A közgyűlés elnöke félreérthetetlenül jelezte azt is, hogy Belgrád együttműködési készségét mérlegelni fogják a balkáni ország Európa tanácsi felvételi kérelmének elbírálásakor.

A per mai fordulójában harmadik tanúként vallomást tett Halil Morina nyugdíjas albán földműves, aki részletesen beszámolt arról, hogyan dúlták és égették fel a szerb erők 1999 márciusának végén faluját, Landovicét. Milosevic, aki mindvégig szenvtelenül hallgatta a vallomást, és keresztkérdéseket tehetett fel a tanúnak, azt próbálta sugallni, hogy a falu pusztulását valójában a NATO-bombázások okozták, és hogy a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) fegyveresei is a faluban tartózkodtak, sőt tűzharcba keveredtek a szerb katonákkal. Morina azonban ezt cáfolta.