A brüsszeli esküdtszéken folyó Pándy-perben kedden és szerdán a védelem tanúit hallgatták ki, akik általában kedvezőtlen képet festettek az elsőrendű vádlottról, Pándy Andrásról, és kedvezőbbet a másodrendűről, Pándy Ágnesről.

A brüsszeli ügyészség a magyar származású Pándy András volt protestáns segédlelkészt és Ágnes leányát azzal vádolja, hogy megölték a segédlelkész két feleségét és négy gyermekét. A ma 74 éves Pándy Andrást ezenkívül azzal is vádolja a bíróság, hogy vérfertőző viszonyra kényszerítette Ágnest, és megerőszakolta két másik, fiatalabb lányát is. A tanúk egybehangzóan azt vallották, hogy a ma 44 éves Ágnes csak a vérfertőző viszonyról beszélt nekik, a gyilkosságokról nem, legfeljebb arról, hogy apja szerint a családtagok eltűntek, külföldre távoztak. Némelyik tanú szerint Ágnes védeni akarta legkisebb húgát, Rékát, nehogy apja őt is megrontsa, mint három nővérét, ezért jelentette fel 1992-ben a rendőrségen. A nyomozók egy idő után leállították a nyomozást, de a feljelentésnek volt annyi eredménye, hogy Rékát gyermekgondozó intézetbe helyezték.

Egy tanú szerint, aki négy évig egy bérelt lakásban lakott Ágnessel, a lány igen barátságos volt, és annyira félt apjától, hogy még a nevét is megváltoztatta. Volt, aki szerint Ágnes mintha féltékeny lett volna arra, hogy fiatalabb húga, Tímea tovább tanulhatott, míg ő nem, s talán ez indíthatta ellenséges érzésekre iránta, de a gyilkossági kísérletről nem tudott. Egy másik tanú elmondta, hogyan segítette a gyilkossági kísérlet után elszökni Tímeát, kétségbeesetten kapkodva, nehogy Pándy András vagy Ágnes közben hazaérjen.

Az első számú vádlottra nézve minden tanú terhelő vallomásokat tett, bár a gyilkosságokról senki sem tudott. Egy asszony elmondta, hogy Pándy verte az első feleségét, aki lelkileg is teljesen összetört mellette. Mások elmondták, hogy levélben támogatták Pándy kérelmét Réka lányának kivételére a gondozóintézetből, de ma már sajnálják, hogy ezt tették. Kanadából jött színészek azt vallották, hogy Pándy felfogadta őket: férkőzzenek az oda menekült Tímea közelébe – a nyomozók szerint azért, hogy megkaparinthassa tőle a gyámapai erőszakból fogant fiát, Márkot. Szilágyi János magyar származású tanú elmondta, hogy ő tanította meg a lőfegyverek használatára Pándyt. A vádlott tagadja, hogy a házaiban talált hét lőfegyver az övé lett volna – Ágnes vallomása szerint viszont apja parancsára ő lőtte agyon egy karabéllyal saját anyját és Dániel öccsét.