A Népszava fontolgatja, hogy beperli a Magyar Nemzetet. A lap ugyanis mai számában azt írta: a Népszava választási különkiadását pártpénzekből finanszírozták, és az az MSZP kérésére készül.

A Népszava vezetése fontolgatja, hogy “üzleti helyzetük rombolása” miatt pert indít a Magyar Nemzet ellen a lap csütörtöki számában megjelent, a Népszava választási különszámáról szóló hír egyes kitételei miatt – nyilatkozta Németh Péter főszerkesztő az MTI-nek.

Németh Péter – cáfolva a Magyar Nemzet cikkének azon kitételeit, hogy “pártpénzből finanszírozták volna az akciót”, valamint “a szocialista párt kérésére készítették volna a kiadványt”. A főszerkesztő elszomorítónak nevezte, hogy “ismeretek hiányában megfogalmazott vádak miatt kell magyarázkodnia, védekeznie”. Szavai szerint a Magyar Nemzet nyilvános forrásból hozzáférhető adatokat közölt a valóságnak nem megfelelően.

Mint mondta, elegendő hirdetési felületet értékesítettek ahhoz, hogy a különszám megjelenhessen. Közlése szerint a félmillió példányban készült, csütörtök reggeltől péntek estig rikkancsokkal terjesztett tizenkét oldalas különszám címlapján a választási részvétel fontosságát hangsúlyozó cikk olvasható. A többi írás például a kormány négyéves tevékenységéről, a ciklus történéseiről szól, így a kiadvány “nem különbözik a hétköznapi számoktól” – tette hozzá a főszerkesztő.