A Magyar Posta és a Defend Kft. közötti szerződések kapcsán a Fővárosi Főügyészség a napokban nyomozást rendelt el – erősítette meg kedden Borbély Zoltán, a főügyészség szóvivője a két országos kereskedelmi televízió információját.

Az ügyben korábban Juhász Ferenc szocialista képviselő tett feljelentést, ám a BRFK megtagadta a nyomozást. A rendőrségi határozat ellen a feljelentő panaszt nyújtott be, melynek a főügyészség korábban helyt adott. – A panasznak helyt adó és a nyomozást elrendelő főügyészségi határozatot a múlt héten postázták, ám a főügyészség addig nem adhatott tájékoztatást az ügyben, amíg meg nem győződött arról, hogy az érintettek azt megismerhették – közölte Borbély Zoltán. Hozzátette: a főügyészség hűtlen kezelés és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt rendelte el a nyomozást a Magyar Posta és a Defend közötti szerződésekkel összefüggésben.

Juhász Ferenc és Molnár Gyula szocialista képviselők tavaly novemberben tettek feljelentést a BRFK-n ismeretlen tettes ellen a Magyar Posta Rt. Defend Kft.-ben történő tulajdonszerzése és a kettejük közti más szerződések miatt. A képviselők szerint mindezek a szerződések a postának minden esetben előnytelenek voltak. A feljelentők szerint a posta nem törekedett arra, hogy tulajdonosként konszolidálja a kft.-t. A feljelentésben leírtak szerint a különböző kölcsönök a postának félmilliárd forintos vagyoni hátrányt okoztak. A BRFK az ügyben nyomozást januárban megtagadta, mert a feljelentéskiegészítés alapján bűncselekmény alapos gyanúja nem volt megállapítható.