Szakértők meghallgatásával folytatódott az oktogoni gyorsétteremben 2000 nyarán lövöldöző Bódi Zsolt pere. A szakértők szerint Bódi beszámíthatósága nem korlátozott. A két halálos áldozatot és két életveszélyes sebesülést okozó lövöldözéssel vádolt férfi korábban beismerte bűnösségét.

Szakértők meghallgatásával folytatódott kedden Bódi Zsolt büntetőpere, akit több emberen elkövetett emberöléssel és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolnak. Két elmeszakértő és két pszichológus egybehangzóan állította, hogy a vádlott beszámíthatósága nem korlátozott. Ez azt jelenti, hogy a cselekmény idején sem volt korlátozva abban, hogy felismerje tettének hatását. A vádlottnak személyiségzavara van, de nem olyan szintű, hogy ez korlátozná a beszámíthatóságát. Megállapították, hogy személyiségzavarai gyerekkori problémákra vezethetők vissza. Bódi gyerekkorában is állt már pszichiátriai kezelés alatt. Bódiról az elmeszakértő korábban megállapította, hogy nem elmebeteg, kényszergyógykezelésre nem szorul. A szakértők elmondták, hogy a lövöldözés napján Bódi veszekedett társával. Ezután arra az elhatározásra jutott, hogy öngyilkos lesz, de végül az indulatot idegeneken vezette le.

A per októberben kezdődött a vádlott meghallgatásával, aki megbánta tettét, és beismerte bűnösségét a két halálos áldozatot és két életveszélyes sebesülést okozó lövöldözésben. Bódi akkor állította: egy belső hang késztetésére lövöldözött. Közölte: tudta, hogy mit cselekszik, de nem tudta, hogy miért teszi. A lövöldözés óta előzetesben lévő 26 éves Bódi Zsolt elmondta, hogy sosem volt bűntetve, korábban nem bántott senkit. Ügyvédje, Gál Péter korábban azt mondta az [origo]-nak, hogy szerinte minimum tízéves börtönbüntetést fog kapni védence. A bíróság ugyanakkor közölte: a vád szerinti gyilkosságok minősítése lehet aljas indokból elkövetett emberölés is, mivel a gyilkosságok öncélúak voltak, ez esetben pedig lehetőség van akár a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabására is.