A képviselői mandátum sorsát döntően befolyásoló törvénysértések miatt megsemmisítette a nyírségi 6-os számú, Nyírbátor központú választókerület eredményét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Választási Bizottság.

A testület erről kedden, az éjszakai órákba elhúzódó, Nyíregyházán tartott ülésén döntött. Juhász Barnabás, a bizottság elnöke elmondta: a választási eredményt megsemmisítő határozat még nem jogerős, hiszen ellene a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bírósághoz nyújthat be fellebbezést az ellenérdekű fél.

A területi választási bizottság elnöke a törvénysértések részleteit nem ismertette, mindössze annyit közölt, hogy azokat korábban a nyírbátori szavazókerület választási bizottsága is megállapította. Hozzáfűzte: az eredmény megsemmisítése – amennyiben az jogerőre emelkedik – azt jelenti, hogy újra az urnákhoz kell majd járulniuk a nyírbátori körzet választóinak.

Az előzetes végeredmény szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6-os számú választókerületében a választások második fordulóját Simon Miklós (Fidesz-MDF) nyerte meg a szavazatok 59,25 százalékával. Szocialista párti ellenfele, Veres János a voksok 40,75 százalékát szerezte meg.