Egy készülődő törvényjavaslat ennyire szigorúan akarja fogni mindazokat, akik megtévesztő adatokat közölnek magukról egy domain regisztrációja során.

Amennyiben egy korábban felterjesztett törvényjavaslat az USA-ban elfogadásra kerül és törvénnyé válik, akkor akár 5 éves börtönbüntetést is kaphat az, aki egy domainregisztrációnál nem a valós adatokat adja meg. A tervezet emellett pénzbírság kiszabását is javasolja. Természetesen ezek mind a kiróható büntetés maximumát jelentik, ám ettől függetlenül szigorodni fog a regisztrációs eljárás, ha a tervezet törvénnyé válik.

A hivatalos szerveknek ugyanis egyre nagyobb fejtörést okoznak azok a bejegyzések, amelyek a regisztráló felhasználóról nem adnak valós képet. Így az adatbázisban hiába akarnak utánanézni egy, a figyelem középpontjába került weboldal tulajdonosának, gyakran előfordul, hogy a megadott adatok hamisak.

Többen felszólaltak a tervezet szigora ellen. Az Egyesült Államokban ismert Electronic Frontier Foundation (EFF) nevű polgárjogi szervezet jogi képviselője, Lee Tien szerint nem tiszta, mi minősül vétségnek a domainregisztrációhoz szükséges kérdőív kitöltésénél. Tien szerint valóban léteznek olyanok, akik direkt adnak meg hamis adatokat, hogy a birtokba vett domainről például spamözönt zúdíthassanak bárkire, következmények nélkül. Ám nem mindenki ártó szándékú, aki el kívánja titkolni kilétét, s a tervezet nem megfelelő szabályozása okot ad téves ítéletekre is.