Eddig példátlan vádalkura készül a rendőrség – írja a Magyar Hírlap. A móri rablógyilkosok kézre kerítéséért a rendőrség kész jogerős büntetését töltő bűnöző kegyelmi kérvényét támogatni.

A Magyar Hírlap információi szerint eddig példátlan vádalkura készül a rendőrség. A rendőri vezetés a móri rablógyilkosok kézre kerítése érdekében kész jogerős büntetését töltő bűnözők egyéni kegyelmi kérvényét támogatni, ha az illető értékelhető információt nyújt a nyomozáshoz. A napokban még azt is fontolóra vették, hogy a vádalkut kötő személy, a büntetés elengedése mellett, megkaphassa a 25 millió forintos nyomravezetői jutalom egy részét is.

Farkas Róbert, és Horváth Szilárd az ügyben azóta sem lett gyanúsított, annak ellenére, hogy az ő nevüket már a rablógyilkosság elkövetése után néhány órával összefüggésbe hozták a cselekménnyel. Horváth gyanúsítási esélyének megszűnése után valószínűleg felgyorsul a rendőrség elleni kártérítési igény benyújtása. Ahogy Horváth jogi képviselője fogalmazott a Népszavának, már csak a perirat elkészítése van hátra ahhoz, hogy a férfi kártérítéssel éljen, mert kapcsolatba hozták a bűncselekménnyel. Thaisz Andrea ügyvéd elmondta: egy-két hónapon belül benyújtják a kártérítési keresetet.

A Népszava írásából kiderül, hogy a bűnüldöző szervekhez mintegy 300 bejelentés érkezett a múlt hét közepén nyilvánosságra hozott fantomképekkel kapcsolatban, de egyik sem volt használható információ.