Több beruházás később valósul meg azok közül, amelyeket most leállít a kormány – értesült a Magyar Hírlap. A kabinet pénteken 33, az elődje által hozott határozatot visszavon, de később még több kérdést fog rendezni ezek közül. A rendelkezések nagy része sportcélú beruházás, valamint a Nemzeti Földalappal, a Magyar Fejlesztési Bankkal és a Sándor-palotával függ össze.

Pénteken 33, az előző kormány által a választási vereség után hozott határozatot von vissza a Medgyessy-kabinet. A lap információi szerint a már nyilvánosságra hozott határozatok – a Terror Háza Közalapítvány és egy másik alapítvány összeolvadása, a Millenáris Park ügye, a Magyar Televíziónak és a Magyar Rádiónak szánt hitelgarancia, az orosz államadósság rendezése, az állami földek eladása és a Sándor-palota ügye – mellett főként sportcélú beruházásokra vonatkozó jogszabályokat vonnak vissza.

Az építkezések közül később több megvalósul, de nem ilyen “indokolatlanul magas” kezességvállalás mellett, s most nem is ez a legfontosabb a kormány szerint – értesült a lap. A visszavont határozatok között szerepel a Bozsik program állami kezességvállalásának módosításáról szóló intézkedés, a debreceni rendezvénycsarnokra vonatkozó pótlólagos állami kezességvállalás, a Sportfólió Kft.-nek a Népstadion rekonstrukciójával összefüggő beruházás megvásárlásához, illetve az ÚTE-stadion felújításához, valamint a balatonfűzfői sportlétesítmény megszerzéséhez nyújtott állami garancia. Szintén visszavonják a stadioninformatikai projekthez, a Magyar Sport Házához, a labdarúgás utánpótlás-neveléséhez, a 2012-es olimpiához és a 2008-as futball EB-hez nyújtott állami kezességvállalásról szóló döntést.

Visszavonják továbbá a 13. havi nyugdíjról és a szövetkezeti külső üzletrész-tulajdonosok kárpótlásáról szóló jogszabályt, mert ezeket másként szeretné megoldani a kabinet. Azt azonban nem tudni, mi lesz a sorsa a kincstári vagyonba tartozó ingatlantulajdoni hányad ingyenes debreceni önkormányzati tulajdonba adására, a Duna Tévé és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. működésének támogatására, a termőföldek integrált igazgatási és ellenőrzési rendszerének megvalósítására, a családi gazdaságok, illetve mezőgazdasági kis- és középüzemek finanszírozására vonatkozó visszavonandó jogszabályoknak. A kormány két, a Magyar Fejlesztési Bankkal összefüggő határozatot is hatályon kívül helyez. Mindkettő a hosszú lejáratú külföldi hitelfelvételekhez kapcsolódó árfolyam-garanciával kapcsolatos. Az ominózus 33 határozat között szerepel még a Rodostó Közalapítvány létrehozására, a volt miniszterelnök titkárságának az Országházban történő elhelyezésére, a Sándor-palota látogathatóságára, illetve a Corvin-lánctestület elhelyezésére vonatkozó intézkedés.