A bíróság bűnösnek találta Michael Skakelt, a Kennedy család tagját egy 27 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetése miatt. Michael Skakelt azzal vádolták, hogy gyerekkorában, 27 évvel ezelőtt megölte az akkor 15 éves kislányt, Martha Moxleyt – írja a CNN internetes kiadása.

A 41 éves Skakel unokaöccse a néhai Robert Kennedy igazságügy-miniszternek. Michael Skakel a vád szerint golfütőt használt a gyilkossághoz. Ugyanolyan golfütőket találtak akkoriban Skakelék házában, de a feltételezett tettest még őrizetbe sem vették, s a gyilkossági nyomozás hosszú időre kifulladt. Az ügyet akkor vették újra elő, amikor Skakel egykori barátai elmondták: elárulta nekik, hogy valóban ő a gyilkos, de biztos volt abban, hogy mint a Kennedy-klán tagja, megússza a felelősségre vonást.

Ügyvédei megpróbálták rávenni a Connecticut állambeli igazságszolgáltatást: Shakel felett mint kiskorú felett ítélkezzenek, ezt azonban a bíróság elvetette. A védők azzal is próbálkoztak, hogy túlságosan sok idő telt el a gyilkosság óta, s így nem lehet pontosan rekonstruálni az igazságot, annál is kevésbé, mert a koronatanú, akinek Skakel állítólag elmondta titkát, tavaly heroin-túladagolásban meghalt.