Sértetti képviseletre és az Erste Bankkal szemben kártérítési per megindítására adtak megbízást Magyar György ügyvédnek hétfőn a nyolc emberéletet követelő móri rablógyilkosság egyik áldozatának hozzátartozói – tudta meg a Népszabadság.

Az elhunyt az egyik biztosítótársaság alkalmazottjaként dolgozott a móri bankfiókban a bűncselekmény időpontjában. Az ő feladata volt, hogy biztosítást kössön azokkal, akik nagyobb öszszegű, illetve hosszú lejáratú hitelt vesznek fel. Utolsó ügyfele az a fiatal házaspár volt, akiket ugyancsak lemészároltak a bankban a máig ismeretlen tettesek.

Magyar György a Népszabadságnak nyilatkozva nem kívánt találgatásokba bocsátkozni arról, hogy mekkora összegű kártérítést kérnek megbízói a banktól. Mint mondta, az elhunytnak két gyermeke volt, és róluk tartósan gondoskodni kell, ezért várhatóan nem egy összegű kártérítésre, hanem életjáradékért perelik majd a bankot. Magyar ugyanakkor hozzátette: a pénzintézet vezetői készségesek, nyitottak minden megoldás előtt, úgyhogy az ügy jelenlegi állása szerint nem zárható ki, hogy sikerül peren kívüli megállapodásra jutniuk.