A Fővárosi Bíróság másodfokú végzésében megszüntette Gál Dezsőné előzetes letartóztatását; a Fővárosi Kerületek Földhivatala megbízott vezetőjét többrendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsította a rendőrség.

A földhivatal megbízott vezetőjének előzetes letartóztatását június 14-én rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság. A jogerős végzés indoklásában szerint az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg a bűncselekmény elkövetésének gyanúját. A közlemény szerint ugyanakkor nem állnak fenn az előzetes letartóztatás indokai – a másokkal összebeszélés, valamint az eljárás sikerének megnehezítése, meghiúsítása -, mivel a gyanúsítottat vezetői állásából azonnal felmentették, és a házkutatás során az összes iratot lefoglalta a rendőrség.

A korábbi tájékoztatás szerint a megbízott hivatalvezető alaposan gyanúsítható azzal, hogy tavaly több esetben megszegte hivatali kötelességét, túllépte hatáskörét azért, hogy másoknak jogtalan előnyt szerezzen. Egy magánszemélyt tulajdonjogától fosztott meg, egy másik esetben a jelzálogot törölte egy ingatlanról, melyet aztán eladott a tulajdonos. A házkutatás során beszerzett adatok szerint a hivatalvezető indokolatlanul sok ügyben járt el személyesen, és nagy számú eredeti földhivatali iratot tárolt a lakásán.