A parlamentben az ellenzéki pártok ismét arról beszéltek, hogy a májusi választásokon leadott szavazatok újraszámlálása mindenkit megnyugtatott volna, a belügyminiszter viszont közölte: mindenütt többször is végigszámolták a voksokat.

Eközben a szavazatszámláló bizottságok tagjai mozgalmat indítottak, tiltakozva az ellen, hogy kétségbe vonják munkájuk tisztességét. Amikor ugyanis a pártok politikai okból a választás tisztaságát vitatják, egyben az ő, önként vállalt munkájuk becsületességét is megkérdőjelezik. A mozgalomhoz folyamatosan csatlakoznak a választási bizottságok egykori tagjai. Az újraszámlálást kezdeményező Fidesz képviselője a parlamentben azzal érvelt, hogy elkerülhetőek lettek volna az utcai demonstrációk, ha a kormánypártok beleegyeznek a szavazatok újbóli ellenőrzésébe.

A belügyminiszter szerint nincs értelme újra és újra megszámolni a szavazatokat, hiszen a szavazókörök 94 százalékában rögtön a választás után újraszámolták a voksokat, több mint kétszáz helyen legalább ötször, de volt olyan körzet is, ahol nyolcszor ismételték meg az ellenőrzést. Eközben a választási bizottságok egykori tagjai közül egyre többen követelnek elégtételt a munkájuk megbízhatóságát kétségbe vonó támadásokért. A Magyar Hírlapban közzétett nyílt levél hatására eddig több mint kétszázan csatlakoztak ahhoz a mozgalomhoz, amelynek célja, hogy elégtételt kapjanak a választások lebonyolításában részt vevő önkéntesek, akiket a felhívás szerint egy választási csalás résztvevőinek állítanak be az ellenzéki pártok.