Bántalmazták a székesfehérvári cigány kisebbségi önkormányzat elnökét; Lakatos Krisztián nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett; a rendőrség súlyos testi sértés miatt indított eljárást az elkövetők ellen.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, R. Szabó Ágnes elmondta: a kisebbségi önkormányzat elnöke egy baráti társasággal tartózkodott kedden este az egyik székesfehérvári vendéglátóhelyen, amikor minden előzmény nélkül egy férfi hátulról meglökte, s “lefejelte”. Lakatos Krisztián nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, eltörött az orrcsontja, agyrázkódása van, és kórházi ápolásra szorul. A rendőrség a bűncselekmény elkövetésének alapos gyanújával két férfit előállított, súlyos testi sértés bűntette miatt indítottak ellenük eljárást.

A Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke elmondta: támadói annak a férfinak a rokonai voltak, akit – mint a kisebbségi önkormányzat elnökségi tagját – már korábban feljelentett, mivel azzal gyanúsítja, hogy a megbízott pénztárossal együtt egymillió forintot sikkasztott a kisebbségi önkormányzattól. Lakatos Krisztián állítása szerint a rendőrség által az ügyben gyanúsítottként kihallgatott személy és családja azóta rendszeresen fenyegeti, zaklatja őt és a családját, valamint gazdasági és egyéb visszaélésekkel gyanúsítja, s megpróbálta elérni azt is, hogy felmentsék az elnöki megbízatás alól.