Államtitoksértés alapos gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a Medgyessy Péter titkosszolgálati múltjával kapcsolatos dokumentumok nyilvánosságra kerülése ügyében. Az iratokat a Magyar Nemzet közölte július 31-én és augusztus 1-jén.

Nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen államtitoksértés alapos gyanúja miatt az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága. Az államtitoksértést akkor követték el, amikor a Magyar Nemzet július 31-ei és augusztus 1-jei számában Medgyessy Péter titkosszolgálati múltjával kapcsolatos dokumentumok kerültek nyilvánosságra. Még vizsgálják, hogy ki követte el az államtitoksértést. Elkövethette az, aki az iratokat eljuttatta a laphoz, aki nyilvánosságra hozta, aki jogosulatlanul hozzáfért, és aki nem őrizte megfelelően.

A Magyar Nemzet először azt, a Horváth István akkori belügyminiszter által aláírt parancsot közölte, amely 1982. december 31-i hatállyal elrendeli Medgyessy Péter szolgálati viszonyának megszüntetését és tartalékállományba helyezését. A lap másnap egy olyan dokumentumot tett közzé, amely szerint 1981. április 4-e alkalmából négyezer forintos pénzjutalomban részesítették Medgyessy Péter. A miniszterelnök egyébként sajtó-helyreigazítási pert indított a lappal szemben egy július 19-én megjelent cikk miatt. Ebben azt állították róla, hogy ügynök volt, és már 1976-ban jelentést írt a Pénzügyminisztérium munkatársairól. A felperes szerint a megjelentetett dokumentum hamisítvány. Pénteken lesz az első tárgyalás az ügyben.