A tv2 értesülései szerint korrupció gyanújával indult katonai ügyészségi vizsgálat 28 salgótarjáni határőr ellen. Az állomány felét, – hiszen azon a határon alig 50-en teljesítenek szolgálatot – azzal gyanúsítják, hogy pénzért egyszerűsítette a beléptetést. Úgy tudjuk, hogy egyiküket előzetes letartóztatásba helyezték.

A Tények úgy tudja, hogy a több, mint fél éve kezdődött nyomozásban titkosszolgálati eszközöket is használtak. Így például sok esetben rejtett kamerákkal buktatták le a határőröket. Az ügyészek 28 útlevélkezelőt gyanúsítanak azzal, hogy – elsősorban kamionosoktól- pénzt kértek a gyorsabb ügyintézésért. Azokat a sofőröket, akik nem akartak fizetni, állítólag órákig várakoztatták a határon.

A salgótarjáni parancsnokságon ötven egyenruhás dolgozik, ez azt jelenti, hogy az állománynak több, mint a fele gyanúba keveredett. Az ügyvédek hangsúlyozzák, hogy az akár nyolc éves szabadságvesztéssel is sújtható bűncselekményt még bizonyítani kell. A Határőrség parancsnoka két éve hirdetett háborút a korrupció ellen. Ennek köszönhetően csak az idén ötven határőr ellen indult eljárás, közülük többen ember vagy kábítószercsempészeket is segítettek.