Demszky Gábor levélben kéri a Gazdasági Versenyhivatalt, a Fővárosi Főügyészséget, valamint az Állami Számvevőszéket, hogy vizsgálják meg a fideszes politikusok állításait, amelyek szerint egy közbeszerzési eljárásban megpályáztatott öt útfelújítás győzteseiről még a pályázatok beérkezése előtt döntöttek.

Egy közjegyzői letétbe helyezett dokumentumra hivatkozva a Fidesz azzal vádolta meg a fővárosi vezetést, hogy milliárdokkal károsították meg a budapesti polgárokat. “Ha a Fidesz bizonyítékai bűncselekmény gyanúját alapozzák meg, nem értem miért csak hónapokkal később jelezték azt, hogy tudomásuk van róla és miért nem olyan szervekhez fordultak, akik intézkedhetnek” – fogalmazott a főpolgármester helyettes mai sajtótájékoztatóján.

Atkári elmondása szerint a közbeszerzési bizottság eljárási rendszere szinte tökéletes. Mivel a Fidesz hivatalos szerveknél nem indított vizsgálatot a hivatal kezdeményezte a korrupció vádak kivizsgálását. A főpolgármester felhívással fordult a Gazdasági Versenyhivatalhoz, a Fővárosi Főügyészséghez, valamint az Állami Számvevőszékhez, hogy vizsgálják meg valóban történt-e visszaélés a közbeszerzési pályázatok elbírálásánál.