Lemondott parlamenti képviselői mandátumáról Várhegyi Attila (Fidesz) kedden; a politikus azután döntött így, hogy a Pest Megyei Bíróság nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt hétfőn jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az MTI információi szerint az nem vetődött fel, hogy Várhegyi Attila lemondjon a Fidesz pártigazgatói posztjáról is. Az országgyűlési mandátum betöltéséről várhatóan a párt országos választmánya dönt. Várhegyi Attila a Fidesz országos listájáról jutott mandátumhoz áprilisban.

  • Szeretném a közvéleményt tájékoztatni, hogy lelkiismeretem tiszta. Polgármesteri tevékenységemmel semmilyen kárt nem okoztam, ezért élni kívánok a rendkívüli jogorvoslat lehetőségével és felülvizsgálati kérelemmel a Legfelsőbb Bírósághoz fordulok – írja közleményében a politikus.

Várhegyi Attila a Pest Megyei Bíróság ítéletét – tekintettel az első fokon eljáró bíróság ítéletére és a vádhatóság álláspontjára – meglepőnek tartja. Emlékeztet: éppen az első fokon eljáró bíró hívta fel az ügyész figyelmét arra, hogy módosítsa a vádat, mivel a hűtlen kezelés törvényi tényállásához szükséges bizonyítékok nem állnak rendelkezésre.

  • Ahogy eddig, a továbbiakban sem adom fel, a legvégsőkig harcolok igazamért. Tartozom ezzel családomnak, gyermekeimnek, magamnak, munkatársaimnak. Mindazoknak, akik bíztak és bíznak bennem – olvasható Várhegyi Attila közleményében. A dokumentumból kiderül: a Fidesz érdekében nem várja meg lemondásával azt, hogy a bíróság az írásba foglalt ítéletet megküldje az Országgyűlés elnökének.
  • Látván ugyanis a szocialisták és a szabad demokraták kíméletlen hajtóvadászatát, tisztában vagyok azzal, hogy politikai ellenfeleim személyemen keresztül ez idő alatt mindent elkövetnének az általam képviselt értékek, valamint a Fidesz – Magyar Polgári Párt lejáratása, besározása érdekében – közli Várhegyi Attila. A politikus döntéséről értesíti Áder Jánost, a Fidesz-frakció vezetőjét és Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét.