Személyes bosszú vezette azt a budapesti férfit, aki pénteken megfenyegette a Malévet, és emiatt a társaság Párizsba tartó járatának vissza kellett fordulnia. A 26 éves férfit a rendőrség szombaton vette őrizetbe.

A fiatalembert – aki pénteki telefonhívásában azt közölte, hogy a párizsi járat fedélzetén bomba van – közveszéllyel való fenyegetéssel gyanúsítják, és a hatóságok kezdeményezték előzetes letartóztatását is. Gelencsér István őrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság Repülőtéri Biztonsági Szolgálatának illetékese elmondta, hogy a férfi részletes, mindenre kiterjedő beismerő vallomást tett az ügyben. Az őrnagy tájékoztatása szerint a telefonos fenyegetés hátterében egy munkahelyi konfliktus áll: a fiatalember ugyanis méltánytalannak érezte, hogy nem ő nyerte meg azt a – párizsi úttal járó – versenyt, amelyet munkahelyén, egy belvárosi étteremben hirdettek meg. A gyanúsított a kihallgatáson elmondta, hogy bosszúból fenyegette meg a járatot, amelyen a verseny nyertese ült.

A bűncselekmény felderítésében, a hívások ellenőrzésében a rendőrség mellett a társszerveknek, így például a Nemzetbiztonsági Hivatalnak is jelentős szerepe volt. A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsított a fenyegetés előtt felhívta a Malév információs szolgálatát, és a párizsi járat indulása felől érdeklődött. A rendőrség továbbra is nyomoz a zürichi járat szintén pénteki megfenyegetése miatt. Keresik az elkövetőt a két korábbi ügyben is, amikor a Malév londoni és New York-i járatának kellett bombariadó miatt visszafordulnia. Egy-egy repülőgép visszafordítása bombafenyegetés miatt jelentős anyagi és erkölcsi kárral jár a vállalatnak, és e mellett sok kellemetlenséget okoz az utasoknak is.