Nem jogerősen pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a két ercsi rendőrt, akiket egy meggyilkolt kislány ügyében mulasztással vádoltak – értesült a HavariaPress.

Az első rendű vádlottat jelentési kötelezettség megsértésének vétségével, míg a másodrendű vádlottat elöljárói ügyintézkedés elmulasztásában találta bűnösnek a bíróság első fokon. Az első rendű vádlottat ötvennégyezer forint, míg társát negyvennyolc ezer forint megfizetésére kötelezték. A két rendőr főtörzs zászlósnak a pénzt 180 illetve 120 nap alatt kell befizetnie. Az elsőrendű vádlott fellebbezéssel él, a másodrendű vádlott pedig három nap gondolkodási időt kért. Mint arról a hírügynökség már korábban beszámolt, a Fejér megyei településen tavaly november 13-án meggyilkoltak egy 13 éves kislányt. A gyanúsított egy 17 éves fiú, aki régóta próbált közeledni a lányhoz, de az elutasította.

A lány a gyilkosság estéjén is elutasította udvarlóját, aki megvárta a hazafelé tartó gyereket, és arra kérte, rendezzék kapcsolatukat. Az újabb elutasító válasz után megfojtotta a lányt, majd a holttestet egy üres telekre húzta. Az eljárás során kiderült, az áldozat szülei már többször is jelezték, hogy a fiú folyamatosan zaklatja a lányukat, és feljelentést is tettek ellene. A rendőrség már a gyilkosság másnapján vizsgálóbizottságot hozott létre, hogy kiderítse a rendőrök esetleges mulasztását az ügyben. A mai napon hozott ítélet nem jogerős és az ügyet a továbbiakban a Legfelső Bíróság tárgyalja tovább.