Életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki a Fővárosi Bíróság az “oktogoni lövöldözőre”. A bíróság több emberen elkövetett emberölés elkövetésében, és lőfegyverrel való visszaélésben találta bűnösnek Bódi Zsoltot, aki legkorábban 35 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A bíróság indoklásában elmondta, hogy Bódi pszichopátiás személyiségzavarban szenved, de nem elmebeteg, tehát a gyilkosságok elkövetésekor tudatában volt tettének. Súlyosbító körülményként értékelték, hogy Bódi ismeretlen emberek ellen követte el a bűncselekményt, illetve azt is, hogy tettével súlyosan megzavarta a köznyugalmat. A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy Bódi feladta magát a rendőrségnek, beismerő vallomást tett, és megbánta tettét, illetve azt is, hogy személyiségzavarban szenved. Az ügyész az elsőfokú ítéletet elfogadta, Bódi és védője három nap gondolkodási időt kért, így a Fővárosi Bíróság ítélete egyelőre nem jogerős.

Bódi Zsolt 2000. július 4-én minden indok nélkül kezdett lövöldözni az Oktogon melletti McDonald’s gyorsétteremben, majd röviddel később az utcán is. A vádlott összesen két embert ölt meg, kettőt pedig életveszélyesen megsebesített. A támadás idején a McDonald’s-ban dolgozók közül korábban többen is elmondták a bíróság előtt, hogy a megtámadott baráti csoport az átlagosnál valamivel hangosabban és felszabadultabban szórakozott ugyan a gyorsétteremben, de a támadást semmilyen szóváltás nem előzte meg, a lövések mindenkit váratlanul értek. A gyilkos fegyver egykori tulajdonosa elmondta, hogy a pisztolyt 1999 októberében hatástalaníttatta az egyik fegyverszaküzletben, majd egy fegyverbörzén adta el a gyanúsítottnak, aki ezt követően újra élessé alakította vagy alakíttatta át.