A pótnyomozás is lezárult kedden a balástyai emberölések ügyében – jelenti a HavariaPress. Amint arról a hírügynökség már többször beszámolt, a csongrádi településen egy helyi férfit azzal gyanúsítottak, hogy az elmúlt években öt nő életét oltotta ki.

A férfi akkor került a rendőrök látókörébe, amikor, 2001. augusztusában, egy 19 éves lány eltűnése miatt indítottak nyomozást. Kihallgatásai során azonban nemcsak a 19 éves lány meggyilkolását ismerte be, hanem két másik nőét is, akiket már 1998 óta eltűntként kerestek. A három áldozat holttestét a rendőrök a férfi útmutatásai alapján találták meg. Később ugyancsak az elkövető vezette a nyomozókat egy másik, régebben elásott holttesthez is. A férfi végül azt is bevallotta, hogy ő ölte meg 1998-ban azt a prostituáltat, akinek holttestét a sínekre helyezve fedezték fel.

A balástyai férfi a nyomozás során valamennyi áldozata ügyében beismerő vallomást tett, beismeréseit azonban többször is visszavonta. Bűnösségét mindezek ellenére kétséget kizáróan sikerült megállapítani, így a rendőrök lezárták a nyomozást, és az ügy iratait 2002. decemberében megküldték az ügyészségnek. Az ügyészség először – technikai okokból – pótnyomozást rendelt el. Mostanra azonban ez is lezárult, s az eljárást a vizsgálók vádemelési javaslatot tettek az ügyészségnek. A balástyai rém néven is elhíresült férfit a rendőrség több emberen, előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, valamint lőfegyverrel való visszaélés bűntettével gyanúsította.