Befejezték a súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt elítélt Tasnádi Péter ellen negyedmilliárd forintos adócsalás miatt elrendelt nyomozást. Az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatósága napokon belül megküldi a nyomozati iratokat és vádemelési javaslatot az ügyészségnek – írja a Népszabadság.

Befejezték a Tasnádi Péter ellen 248 millió forintos adócsalás miatt indított nyomozást. A rendőrség napokon belül vádemelési javaslattal együtt átadja az iratokat az ügyészségnek – írja a Népszabadság. Tasnádi védője szerint a jövő héten készülnek el azzal a szakvéleménnyel, amely tételesen cáfolja majd a rendőrségi szakértők álláspontját. Ezt az iratot már az ügyészségnek nyújtják be.

Tasnádit nem sokkal azután gyanúsították meg a közel negyedmilliárdos adócsalással, hpgy jogerőre emelkedett az ellene súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt kiszabott négy és fél éves börtönbüntetés. A rendőrség állítólag az 1999 óta folyó nyomozás iratai között olyan dokumentumokra bukkant, amelyek – szerintük – egyértelműen bizonyítják: Tasnádi nem fizetett adót egy körülbelül 600 milliós ajándék után.

Tasnádi ugyanis ajándékként jutott hozzá 1996-ban, az iratokban 620 milliós értékű szemlő-hegyi épülethez, amely a rendőrség szerint akkor 930 milliót ért. Tasnádi védője azonban cáfolja, hogy az ajándékozás megtörtént volna – írja a Népszabadság.