Intézményen belüli mulasztás miatt kerültek fel pornóképek a Bács-Kiskun megyei önkormányzat pedagógiai intézetének CD-romjaira – derítette ki az önkormányzat vizsgálata. Az önkormányzat vezetője fegyelmit javasol az intézet igazgatója ellen. Az igazgató nyolcmillió forintért közös megegyezéssel távozna is posztjáról – írja a Népszabadság.

Több mint hatszáz óvodába és iskolába jutott el a múlt héten az a CD-rom, amelyet a Bács-Kiskun megyei önkormányzat pedagógiai intézete készített. A CD fotókat tartalmazó mappájában öt pornóképet találtak meglepetésükre a felhasználók. Az intézet igazgatója a CD-ket visszarendelte, és feljelentést tett a rendőrségen. Az igazgató szerint számítógépes rendszerüket kívülről törhette fel valaki, így kerültek a pornóképek a CD-re.

Az önkormányzat vizsgálata azonban mást állapított meg – írja a Népszabadság. Balogh László elnök szerint egyértelműen kiderült, hogy nem törték fel az intézet rendszerét, hanem többrendbeli emberi mulasztás történt. Ezekért egy személyben az intézetvezető, Kohajda László a felelős – mondta. Mint Balogh László arról beszámolt, az igazgató felajánlotta, hogy közös megegyezéssel távozik, ha kifizetik neki a hátralévő két és fél éves munkaviszonyának átlagbérét, ami 8 millió forintot tesz ki.

A fegyelmiről és az igazgató ajánlatáról az önkormányzat következő ülése dönt majd. Kohajda László szerint – aki Fidesz színekben kecskeméti önkormányzati képviselő is egyben – az ügyben a rendőrségi vizsgálat eredménye lesz a döntő – írja a Népszabadság.