Csecsenföldön március 23-án népszavazást tartanak arról a csecsenek által kidolgozott alkotmánytervezetről, amely az eddigieknél szélesebb körű autonómiát biztosítana Csecsenföld számára Oroszországon belül. Putyin orosz elnök vasárnap a referendumon való aktív részvételre szólította fel a csecseneket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök aktív részvételre szólította fel Csecsenföld lakosságát a március 23-án tartandó referendumon, melyen arról döntenek, hogy Csecsenföld jelentős autonómiát nyerjen-e Oroszországon belül. Putyin a csecsen televízióban elhangzott vasárnapi felhívásában kijelentette: gyermekeik és unokáik jövője, csakúgy mint a csecsen föld jövője, az Önök kezében van.

Az orosz elnök elmondta, hogy a csecsenek által kidolgozott alkotmánytervezetet most először bocsátják népszavazásra. Ez egy történelmi pillanat Csecsenföld számára. Kizárólag a nép dönthet saját sorsáról. A nép által elfogadott alkotmány jelenti a politikai rendezés alapját Csecsenföldön – fogalmazott Putyin. Az orosz államfő beszédében határozott fellépést ígért a korrupció ellen és a fokozott segítséget helyezett kilátásba a kaukázusi köztársaság részére.