Vádat emelt a Somogy Megyei Főügyészség a nevelőapja megölésével gyanúsított Simek Kitty ellen – jelenti a HavariaPress. A vád szerint a 14 éves tótújfalusi kislány tavaly augusztus 30-án agyonlőtte alvó mostohaapját.

Az édesanyát bűnpártolással vádolják, emellett vádat emeltek ellene másik, 4 éves gyermekének veszélyeztetése miatt is. Az ügyészség az ügyben vizsgálta a területileg illetékes lakócsai körjegyző felelősségét is. Megállapításuk szerint a körjegyző törvénysértő mulasztást követett el, mert korábban már kapott bejelentést a gyerekeket veszélyeztető körülményekről, ám nem intézkedett az ügyben. A hírügynökség úgy tudja, hogy a körjegyző ellen emiatt fegyelmi eljárás is indult.

A lány és az anya vallomásai szerint a mostohaapa éveken keresztül bántalmazta és szexuálisan zaklatta Kittyt. Kétséget kizáróan azonban nem lehetett bizonyítani a szexuális zaklatást, azokat az orvos-szakértő véleménye nem erősítette meg. Kiderült azonban, hogy az anya, sőt Kitty is rendszeres fogyasztó volt az apa italboltjában. Ennél fogva a háztartást gyakorta elhanyagolták, emiatt pedig a férfi sűrűn verte a feleségét. Az anya és a lány ruháin sem az agyonlőtt apától származó vérnyomokat, sem pedig lőport nem találtak. Felfedezték viszont a 14 éves lány ujjlenyomatait azon a szekrényen, ahol a férfi a fegyverét tárolta. A lány a nyomozás során mindvégig beismerte a gyilkosság elkövetését. Az anyát korábban emberölés bűnsegédeként is gyanúsították, ezt az eljárást azonban megszüntették.