Hatvanezer liter forrásban lévő cukorcefrét talált és foglalt le szombaton a Bács-Kiskun megyei Tabdi külterületén a fővárosi vámkommandó. A helyszínen a hamis bor előállításához szükséges egyéb anyagokat is találtak. A kiszabható jövedéki bírság összege 200 millió forint.

A Bács-Kiskun megyei Tabdi külterületén hatvanezer liter forrásban lévő cukorcefrét talált a fővárosi vámkommandó. A két földbe ásott tartályban lévő cukorcefrén kívül a hamis bor előállításához szükséges egyéb anyagokat, így műtrágyát, cukrot, forrásgerjesztőket, szűrőket, továbbá húsz lefejtő tartályt és szivattyút is találtak a helyszínen. A pénzügyőrök lakossági bejelentésre mentek ki a Tabdi külterületén lévő tanyára, amelyet üresen találtak. Időközben a tulajdonos előkerült, aki azt állította, hogy a fia valakinek bérbe adta az ingatlant.

A cukorcefre előállítójára literenként 3000 forint büntetés róható ki a jövedéki termékekre vonatkozó törvény megszegése, illetve az elkövetett bűncselekmény miatt. Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője elmondta: a rendelkezésre álló adatok alapján várhatóan mintegy 200 millió forint jövedéki bírság szabható ki a közigazgatási eljárásban.