Szerda reggel telefonon érkezett a riasztás a Bács-Kiskun Megyei Bíróság központi telefonszámára. A rendőrök megvizsgálják az épületet, az azonban még nem derült ki, hogy melyik ügy tárgyalását akarták ilyen módon hátráltatni.

A rendőrség tájékoztatása szerint a fenyegetés telefonon érkezett szerdán reggel 8 óra 20 perckor a Bács-Kiskun Megyei Bíróság központi telefonszámára. Egy ismeretlen férfihang csak annyit közölt, hogy “bomba fog robbanni”. A Bíróság elnökhelyettese azonnal értesítette a rendőrséget. Bombakutatók és rendőrjárőrök vonultak a helyszínre, haladéktalanul kiürítették az egész épületet. A megkezdett tárgyalások félbeszakadtak, a meg nem kezdettek időpontját pedig későbbre csúsztatták.

A kutatók átfésülik az épület minden zugát. Valószínűleg 2-3 órát is igénybe vesz a vizsgálat. Amennyiben nem találnak robbanószerkezetet, várhatóan délre helyreállhat a rend a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. Az egyelőre nem derült ki, hogy melyik ügy tárgyalását akarták ilyen módon hátráltatni. A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt nyomoz az ismeretlen telefonáló után.