Büntető feljelentések megtételéről döntött szerdán a Hungexpo Rt. igazgatótanácsa. Egyik korábbi leányvállalatuk magánkézbe adása, egy reklámozási ügylet és egy leányvállalat alapítása ügyében fordulnak a rendőrséghez. A három ügylet miatt az állami vállalatnak mintegy 250 millió forint kára keletkezett.

A most rendőrségre került ügyletekre még a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal világított rá abban a jelentésében, amely a 2000 és 2002 nyara közti időszakot, a Fidesz-kormány utolsó éveire eső gazdálkodást vizsgálta. Barabás János, a cég kormányváltás után kinevezett vezérigazgatója korábban tagadta, hogy szabálytalanság lenne a vállalatnál, illetve, hogy elmulasztott volna intézkedni. Csillag István gazdasági miniszter mégis vizsgálatra kérte fel a Magyar Fejlesztési Bankot mint az állami cég tulajdonosi jogainak birtokosát. Az MFB a vizsgálattal a Hungexpo igazgatóságát bízta meg, ennek lett a következménye a szerdán bejelentett rendőrségi feljelentés.

Az igazgatóság arról is döntött, hogy további vizsgálat szükséges az egykor magánosított, majd visszavásárolt és most felszámolás alatt álló Hungexpo Tours and Trade Kft., illetve az Expo Trade Kft. ügyében. Utóbbi ma is kizárólagos közvetítő a Hungexpo pavilonjainak nem kiállítási célú értékesítésében.