A Postabank-ügyben ténylegesen szerdán fejeződött be a nyomozás, a rendőrség pedig vádemelési javaslattal továbbítja az ügyet a vádhatósághoz, amint a gyanúsítottak is megismerhették a több tízezer oldalnyi iratot.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs igazgatója szombaton elmondta: Princz Gábor volt elnök-vezérigazgatót és hat társát az ügyészségi intencióknak megfelelően különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség.

A Postabank-ügy előzménye, hogy az 1998-as kormányváltást követően több állami szerv büntetőfeljelentést tett a Postabanknál az előző ciklusban bekövetkezett, több mint 150 milliárdos vagyonvesztés felelőseinek felkutatása érdekében.

Princz Gábor volt elnök-vezérigazgatót és több társát 1999 júliusában gyanúsította meg a szoros ügyészi felügyelet alatt folyó nyomozásban a rendőrség a gazdasági társaság vezető tisztségviselőjének visszaélése elnevezésű, két évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett vétséggel.

Garamvölgyi szerint a Fővárosi Főügyészség a nyomozást ez év márciusában meghosszabbította és akkor egyúttal arra is utasította a rendőrséget, hogy a kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, 36 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével gyanúsítsa meg az egykori bankelnököt és társait.